Comunicare și PR pentru Cristian Terheș

Studiu de caz

Domnul Cristian Terheș este europarlamentar. La sfârșitul anului 2022, a fost clientul agenției mele cu un contract de promovare în presa din zona de Nord-Vest a țării. I-am urmărit activitatea politică și eram la zi cu temele pe care le abordează. Un subiect în care și-a exprimat ferm poziția în plenul Parlamentului European a fost cel legat de blocarea aderării României în spațiul Schengen, mai întâi de Olanda, apoi de către Austria. 

În 17 ianuarie 2023, premierul Ulf Kristersson a declarat în plenul Parlamentului European că Suedia este dispusă să repună pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) intrarea Romaniei și a Bulgariei în Schengen. Declarația a fost comentată pe paginile lor oficiale de socializare de câțiva europarlamentari români, apoi a fost preluată de mass media.

Am văzut imediat că domnul Terheș nu are nicio postare publică pe acest subiect și l-am sfătuit să o facă. Aflat într-o ședință importantă, nu era la curent cu ce se întâmplase și m-a rugat să-i trimit declarația premierului suedez. Dar eu am știut că are nevoie de toate datele din ziua respectivă legate de acest subiect. I-am făcut un scurt raport cu tot ce se întâmplase de dimineață până la prânz: de la întâlnirea președintelui Ioannis cu ambasadorii, la reacțiile din presă, apoi declarația premierului suedez și declarațiile colegilor săi europarlamentari. A formulat repede o declarație pe care m-a rugat să o corectez înainte să o posteze. 

Mi-a mulțumit și m-a rugat să-l mai asist în seara respectivă, era invitat la o emisiune în direct la un post național de televiziune. Am fost atentă la întreaga dezbatere din platou și i-am spus foarte sincer care ar fost strategia cea mai potrivită pentru el în situația respectivă. L-a scurt timp după aceea m-a sunat să îmi spună că ar avea nevoie de cineva foarte atent la agenda politică a zilei, capabil să-i genereze subiecte de dezbatere, să-l atenționeze atunci când mesajul lui nu este transmis corect. Și da, are nevoie de cineva să-i scrie repede și comunicate, să-l ajute cu discursurile de la evenimente cu semnificație istorică, să-i corecteze textele, să-l asiste în dezbateri televizate și să-i facă rapoarte de presă. În concluzie, avea nevoie de serviciile mele iar eu am acceptat să-i devin consultant în comunicare și PR. 

Scroll to top